registreren   inloggen   contact   

Gedragsbegeleiding kat

Intro

Normaal kattengedrag, wat is dat eigenlijk? Een kat krabt aan voorwerpen, sproeit tegen allerlei verticale oppervlaktes, begraaft zijn urine en ontlasting. Een kat mauwt, blaast, spuugt en kan slaan, bijten of vangt een prooi. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van kattengedrag wat als "normaal gedrag" van de kat gezien kan worden.

Probleem gedrag, wat is dat eigenlijk? Krabben aan je bank, sproeien in huis, zijn ontlasting net naast de kattenbak doen of elders in huis, gebeten worden door uw kat of hij neemt zijn vers gevangen prooi mee in huis, midden in de nacht gaan mauwen en daardoor je nachtrust verstoren.

Kortom, probleemgedrag is normaal kattengedrag maar dan op plaatsen en momenten in huis waar je als eigenaar dit liever niet hebt.

Vaak wordt er gedacht dat het gedrag van de kat niet te beïnvloeden is. Het tegendeel is waar. Door inzicht te verkrijgen in lichaamstaal en de natuurlijke behoeften van de kat kunnen problemen voorkomen worden of zelfs opgelost.

Als gedragstherapeut voor katten kan ik eigenaren en hun katten helpen door vragen te beantwoorden over het gedrag van hun kat. Korte, eenvoudige vragen kunnen per mail of telefonisch vaak beantwoord worden. Soms is het geven van een eenvoudig antwoord niet voldoende. Er zal dan verder onderzoek gedaan moeten worden om de precieze oorzaak van het probleemgedrag boven water te krijgen.

Hennie Schuit,
Kattengedragsbegeleiding en vachtverzorging.Gestelde vragen

17/08/2012Komst van een nieuwe baby.voorwaarden - contact - FAQ / Help
Site development en Hosting door NosTech